Smartphone

Nu știu cât de mult adevăr se ascunde în spatele acestui zvon, mai ales că-l tot avem repetat de peste 1 an de zile (de când Google a ales HTC ca partener pentru producția Pixel și Pixel XL).

Google ar avea două opțiuni:

  1. Să devină partener strategic al HTC;
  2. Să achiziționeze divizia de mobile a HTC (HTC Vive pe partea de VR este o componentă distinctă).

Google s-a mai jucat cu ideea în a avea în același pachet și hardware-ul, pe lângă software. Aici aș aminti achiziția Motorola, au devalizat-o de patente și personal. Când nu mai valora cine știe ce au preferat să arunce cartoful fierbinte spre Lenovo.

La mijloc se spune că au fost discuții aprinse cu Samsung. Google și-a dorit să forțeze mâna gigantului sud-coreean spre a aduce un Android mai puțin modificat pe smartphone-urile sale, dar și să renunțe la dezvoltarea Tizen OS pentru telefoane mobile. Samsung a realizat că Google ar fi putut deveni un rival de temut pe piața hardware, dacă și-ar fi concentrat R&D-ul și ar fi alocat bugete de marketing substanțiale pentru Motorola.

Google ar putea păstra HTC pentru smartphone-urile din gama Pixel, dispozitive gândite pentru dezvoltatori de aplicații. Nu cred că și-ar dori să transforme brandul taiwanez într-un jucător mare din industrie, nu ar fi în interesul lor. Ar nemulțumi companiile partenere: Samsung, LG, Sony, Xiaomi, Huawei etc.

Repet, zvon ce trebuie tratat cu doză mare de scepticism. Pe de altă parte, HTC a înregistrat cele mai slabe rezultate financiare din ultimii 13 ani pe august 2017, venituri cu 54.3% sub cele înregistrate în august 2016. Nu știu cât de mult își mai pot permite să coboare.

Sursa: AndroidHeadlines.com

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.