Accesorii inteligente

Xiaomi este o companie chineză cunoscută în mod special pentru smartphone-urile sale, dar în portofoliul său se află de la trotinete electrice și până la camere video de acțiune, baterii externe și o multitudine de alte accesorii. Zvonul că ar fi în discuții spre a achiziționa GoPro arată că au planuri serioase în această direcție. 

GoPro este un brand cunoscut pentru camerele sale de acțiune. A fost fondat de către Nick Woodman în 2002, iar în ultima perioadă nu trece printr-o perioadă prea bună. Au concediat pe bandă rulantă, în ianuarie 2018 au ieșit de pe piața de drone etc.

Fondatorul companiei a declarat că este pregătit să vândă. În 2014 când au intrat pe piața de acțiuni erau evaluați în jurul a 10 miliarde dolari, prețul acțiunilor a scăzut cu peste 36%, iar capitalizarea de piață a scăzut în jurul a 761 milioane euro.

Prețul vehiculat la bursa zvonurilor – 1 miliard dolari.

Culmea este că Xiaomi prin camerele sale au fost mereu o alternativă mai ieftină a GoPro-urilor (calitate excelentă a fotografiilor și materialelor video, nu la fel de rezistente în timp etc). Presupun că prin această achiziție caută să acumuleze mai mult know-how, dar și să intre mai puternic pe piețele în care GoPro este deja prezent.

Sursa: Bloomberg.com

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.