Vă daţi seama că se ştie de la mare distanţă – iPad 2. Isteria a cuprins şi audienţa românească care în general este mai sceptică. Astfel la eMAG s-au epuizat 80 de bucăţi – versiuni fără 3G – şi sunt peste 720 de cereri. Şi stocul celorlalte magazine s-a epuizat, iar prin magazinele din SUA, Canada şi restul de 25 de state unde se exportă oficial, se fac cozi şi trebuie să te trezeşti cu noaptea în cap ca să pui mâna pe iPad 2. 
Şi, totuşi, ce are special iPad 2? 
Răspunsul se ghiceşte foarte uşor. 
iPad 2 aduce un plus de performaţă, este mai subţire şi mai plăcută în utilizare. Primul iPad a fost un hit şi al doilea nu prea are cum să nu îl urmeze. Spun de pe acum că niciuna dintre tabletele cu Android nu vor ajunge nici măcar cumulat la 25% din vânzările tabletei de la Apple. 
Samsung şi-a dat seama un pic cam târziu că niciun posesor de tabletă nu o ia pentru abilităţile de cameră video şi a scos de pe Galaxy Tab 10.1 camera de 8 Megapixeli ce filma full HD punând una de 3 Megapixeli ce filmează HD. 
O tabletă trebuie să se descurce excelent în browsing, acces către sute de mii de aplicaţii (doar iOS şi Android se califică – am înţeles că BlackBerry PlayBook este un fel de hibrid ce rulează şi programe din Android Market), cât mai uşoară şi subţire, diagonala ecranului de aproximativ 10 inch – cele de 7 inch nu au reuşit să se impună. 
Apple a punctat cu iPad 2 exact unde trebuie:
– au făcut-o mai subţire cu peste 30%;
– un procesor dual-core la 1 Ghz, 512 Mb RAM;
– cameră pentru videoapeluri;
– preţurile au rămas cam aceleaşi – un punct extrem de pozitiv;
– design alb şi negru de la început – m-am săturat de câte articole am citit în dot com relaţionate la iPhone 4 alb. 
Pe aceeaşi temă mai puteţi citi:
Totuşi, şi celelalte tablete au o şansă. Să vină cu un preţ bun de achiziţie, să nu aibă nici cel mai mic lag, să scadă în greutate şi grosime, să aducă o tonă de aplicaţii interesante. Puţin cam greu de pus în practică. :)

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.