Accesorii inteligente

Huawei a anunțat un dispozitiv polivalent. Se numește Huawei Colour Band A1 și pe lângă funcțiile de monitorizare a activităților desfășurate peste zi, aduce și informații legate de nivelul radiațiilor solare. 

Gadgetul este rezistent la contactul cu apa – până la 1 metru pentru maxim 30 de minute. Merge a fi utilizată în ploaie sau la duș. Bateria este de 70 mAh, iar conectivitatea este asigurată de bluetooth în standardul 4.2. Huawei afirmă că autonomia lui Colour Band A1 ajunge până la 1 lună, o valoare cu adevărat respectabilă dacă este atinsă și în realitate.

Care sunt funcțiile integrate de către Huawei Colour Band A1?

Huawei-Colour-Band-A1-2

  • numără pașii și distanța parcursă, caloriile arse;
  • permite setarea de obiective, monitorizare a progreselor realizate;
  • senzor UV încorporat ce trimite notificare când radiațiile solare sunt peste limita admisă;
  • după sincronizarea cu smartphone-ul aduce notificări în timp real pentru apeluri, mesaje, mailuri, update-uri din rețelele sociale (prin vibrațiile și LED-ul integrat);
  • mai multe variante de culoare, textură, dar și materiale diferite (piele sau silicon, cadran metalic).

Huawei Colour Band A1 a fost anunțat în China prin mai 2016. În țara sa de baștină costă 15 dolari cu brățara din silicon și 30 de dolari în varianta cu piele. Nu am idee la ce prețuri urmează a fi adusă în țara noastră. M-am uitat printr-un comparator de prețuri și nu am găsit-o listată.  Bănuiesc că debutul comercial urmează a se efectua în viitorul apropiat, iar costurile s-ar putea să fie similare cu cele din China, dar dolarul să fie transformat în euro.

Cred că Huawei Colour Band A1 este cel mai mare rival al Xiaomi Mi Band 1s. Ambele brățări inteligente mizează pe simplitate, autonomie și costuri de comercializare reduse. Mi Band 1s are senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac, iar Huawei mizează pe senzorul UV ce avertizează când radiațiile solare depășesc limita admisă. Aș spune că Huawei are un dispozitiv mai orientat spre partea fashion, pe când la Xiaomi este cumva mai sportiv, fără pretenții în ce privește calitatea materialelor – fashion etc.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.