Telefoane Mobile

Samsung GALAXY S9 și S9 Plus sunt pregătite a fi lansate în preambulul MWC Barcelona 2018. Prin China au început a fi oferite mai multe detalii legate de specificațiile hardware + confirmare a ceea ce discutam până acum despre noile vârfuri de gamă ale gigantului sud-coreean. 

Samsung GALAXY S9 = ecran Super AMOLED de 5.8 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 845 sau Exynos 9810, 4 sau 6 GB RAM, 64 / 128 GB spațiu de stocare, cameră de 12 Megapixeli cu f/1.5 și OIS, cameră frontală de 8 Megapixeli cu f/1.7 și autofocus, USB type-C, LTE Cat 18, dual-sim, dual standby;

Samsung GALAXY S9 Plus = ecran Super AMOLED de 6.2 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 845 sau Exynos 9810, 4 sau 6 GB RAM, 64 / 128 GB spațiu de stocare, cameră duală cu 12 Megapixeli cu f/1.5 și OIS + 12 Megapixeli cu f/2.4 și OIS, cameră frontală de 8 Megapixeli cu f/1.7 și autofocus, USB type-C, LTE Cat 18, dual-sim, dual standby.

Din alte surse și o premoniție personală – nu cred că S9 va sosi cu 6 GB RAM și 128 GB stocare, ci mai degrabă doar S9 Plus va avea o astfel de opțiune. Asta pentru că Samsung își dorește să-l individualizeze mai tare și să-l motiveze suplimentar pe client în a plăti diferența de preț dintre S9 și S9 Plus.

Nicio cameră nu a coborât la f/1.5 până acum, Huawei Mate 10 Pro se oprește la 12 Megapixeli cu f/1.6. Teoretic, va aduce rezultate mai bune în low-light, dar rămâne de văzut cum Samsung va reuși să rezolve zgomotul de imagine ce sosește la pachet.

Alte detalii relevate de cutia de retail pentru Samsung GALAXY S9 și S9 Plus:

  • difuzoare stereo cu tuning făcut de către AKG;
  • căști în pachet de la AKG, așa cum s-a întâmplat la S8 și S8 Plus, idem și la pozițiile 4 și 5;
  • funcție super slow-mo pentru camera principală;
  • certificare IP68 în ce privește rezistența la contactul cu apa și praful;
  • scanner pentru iris.

Interesant este că Samsung GALAXY S9 va putea să facă trecerea la camera de 12 Megapixeli între f/1.5 și f/2.4. Alt element pe care nu l-am găsit la concurență până la momentul de față. În ritmul ăsta o să avem tabloul perfect înainte de evenimentul Unpacked ce este pregătit în capitala Cataloniei. Mai trebuiesc câteva hands-on video și lista de prețuri (una ce va fi pe măsură, sunt sigur de asta).

Sursa: Gizmochina.com
Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.