Am făcut cunoștință cu Huawei Mate 10 Pro în cadrul evenimentului de lansare organizat în capitala Bavariei. Îl folosesc de câteva săptămâni, iar experiența de utilizare acumulată cu flagship-ul companiei chineze o detaliez în recenzia de față.

Ambițiile Huawei sunt cunoscute – să devină lider mondial pe piața de telefoane mobile. Au ajuns pe poziția a treia, pe unul dintre trimestrele din 2017 se spune că ar fi depășit până și pe Apple. Ca să te bați cu Apple și Samsung trebuie să ai un impact cât mai mare în segmentul premium, nu doar pe mid-range și low-cost. Huawei nu mai pune preț pe low-cost atât de mult, Lite-urile le-au crescut market share-ul, iar P-urile și Mate-urile au prins vânzări din ce în ce mai bune.

Seria Mate se va bate cu S-urile și Note-ul de la Samsung. Ca să ai succes într-o astfel de confruntare trebuie să ai un produs ireproșabil, iar în curpinsul materialului veți descoperi care-i sunt punctele PRO și unde ar mai fi de lucrat. La peste 3500 de lei și pretențiile sunt pe măsură.

Huawei a pus ce are mai bun în Mate 10 Pro, au investit pe măsură în R&D (aș da exemplul procesorului Kirin 970 cu NPU / inteligență artificială, primul de acest fel din universul smartphone-urilor – concurența s-a limitat la AI în software, nu și în hardware – din 2018 vom vedea că și alte companii pleacă pe drumul deschis de gigantul asiatic).

Material video;

Specificații

Design

În pachet dați de smartphone, încărcător Huawei SuperCharge ce alimentează la 5V / 2A, 4.5V / 5A și 5V / 4.5A, cablu USB type-C – USB, adaptor de la USB Type-C la jack de 3.5 mm,  husă de protecție din plastic transparent, agrafă pentru slotul ce primește cele două cartele de tip nanoSIM, ghid de utilizare rapidă și certificat de garanție, căști de tip in-ear pe USB type-C cu un design distinct.

Cu un mic regret spun că Huawei pentru Mate 10 Pro a renunțat la carcasa metalică de tip unibody, regăsită pe Mate 9 / Mate 9 Pro / Mate S etc. Avem sticlă pe față și spate, Corning Gorilla Glass protejează display-ul de 6 inch cu aspect 18:9, alt element adus în linie cu ceea ce s-a oferit pe piață în 2017. Are și o folie de protecție montată din fabrică, te scutește de o achiziție făcută separat. La puncte CONTRA: se zgârie ușor și recomand mai degrabă o folie de sticlă.

Mate 10 Pro impresionează în mod plăcut prin reflecțiile aduse de sticla din spate, cel mai frumos mi se pare că arată în versiunea albastră, iar negrul îl văd recomandat pentru cei mai serioși, pentru mediul business să spunem așa. Camera duală iese puțin în evidență dincolo de linia generală a părții spate și există riscul spre a zgâria marginile lentilelor, de aici și recomandarea unei huse de protecție, una fiind în cutie alături de phablet. Inedit și cum arată combinația dublu LED flash, cameră duală principală, laserul pentru autofocus și cititorul de amprentă, poți spune că este o cruce ad-hoc pe spatele lui 10 Pro. Mă rog, măcar nu arată ciudat precum la alte modele concurente, iar cititorul de amprentă este ușor de accesat, nu necesită un timp de acomodare.

Raportul display / corp de 80.9% te face să-l simți ca pe un terminal de 5.5 – 5.7 inch din 2016. Îl poți folosi fără nicio problemă cu o singură mână, deși mi se pare ușor alunecos și necesită atenție spre a nu-l scăpa în mod accidental.

Huawei Mate 10 Pro inspiră eleganță, soliditate și rezistență (carcasă din aluminiu, evidentă pe laterale). Compania chineză aduce unul dintre cele mai frumoase telefoane mobile din 2017, dacă nu direct – cel mai frumos.

Ecran și sunet

Elemente definitorii pentru display: AMOLED de 6 inch cu rezoluție 2160×1080 pixeli, aspect 18:9, 402 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass și folie de protecție din plastic, compatibil cu standardul HDR10, adăugăm și rezistența la contactul cu apa și praful – certificare IP67 (până la 1 metru adâncime pentru 30 de minute).

Ecranul iese în evidență prin luminozitatea ridicată – 700 nits, dar și unghiul larg de vizualizare și calitatea culorilor, fără a fi suprasaturate. Este permit reglajul pentru temperatura de culoare (Implicit, Cald, Rece sau Personalizat). Are filtru pentru lumina albastră, pentru momentele în care accesați conținut de orice fel pe întuneric. Rezoluția ecranului poate fi setată la 2160×1080 pixeli sau la 1440×720 pixeli, pentru cei ce doresc să mărească autonomia dată de acumulatorul de 4000 mAh.

Cântărește 178 gr, destul de puțin dacă ne gândim la hardware-ul integrat, dar și la carcasa din aluminiu ce ajută pe partea de rezistență / rigidiate structurală. Dimensiunile sale sunt de 154.2 x 74.5 x 7.9 mm, spre comparație – Mate 9 la ecran de 5.9 inch cu raport display / corp de 77.5% avea 156.9 x 78.9 x 7.9 mm. Aspectul 18:9 îl face mai lung pe 10 Pro, dar nu-l depășește pe predecesorul său. Cei 7.9 mm sunt atinși în partea centrală, marginile sunt mai înguste și ajută la poziționarea mai naturală în palmă.

Nu avem un ecran curbat în cele 4 colțuri, ci drept la 90 de grade. La versiunea albastra se remarca și o muchie abia perceptibilă pe negru, nu mi-aș fi dorit să o văd pe un telefon premium. Pe cel negru, nu am zărit-o – cel mai probabil nu mai fac diferența între marginea respectivă și carcasa propriu-zisă.

Avem un FHD+ în aspect 18:9, nu s-a mers pe o rezoluție mai mare. Huawei a declarat că și-au dorit să aducă o autonomie cât mai bună (Mate 10 are un IPS de 5.9 inch cu aspect 16:9 și rezoluție de 2560×1440 pixeli, 499 ppi). Îi înțeleg într-un fel, nu ai cum să zărești vreun pixel, totul este bine conturat. Rezoluțiile mari le văd utile pentru partea de VR, iar Huawei nu a făcut pași în acest sens – până acum.

Sunetul provine de la două difuzoare – cel principal aflat la bază, lângă portul USB type-C și al doilea secundar deasupra ecranului. Se aude puternic și clar, stereo impresionat dacă ne gândim că este livrat de un smartphone și nu de o boxă dedicată. Reglarea volumului se face din lateral dreapta, tastă ce combină Up și Down, lângă butonul de power (uneori va fi atins butonul de pornire în loc de reglare volum, de aceea este bine să le avem aduse pe laterale diferite).

În pachet sunt căști de tip in-ear pe USB Type-C, sunt destul de bune – aș spune că majoritatea clienților de Mate 10 Pro se vor mulțumi cu ele. Este și un adaptor de la USB type-C la jack de 3.5 mm, dar nu cred că-și dorești nimeni să aibă grija unui alt cablu în plus.

Hardware, sistem de operare și aplicații

În ce privește hardware-ul trebuie să insist pe procesorul Kirin 970 dezvoltat intern de către Huawei. Este realizat pe un proces de litografiere TSMC de 10nm, cu 4 nuclee pe ARM Cortex-A73 la 2.4 GHz și alte 4 nuclee pe ARM Cortex-A53 la 1.8 GHz, cu co-procesor i7 pentru hubul dat de senzorii integrați de terminal, Mali-G72 MP12 în rolul de accelerator grafic – 12 nuclee, dispune de un controller de 2 x 32-bit pentru cei 6 GB de memorie RAM la 1833 MHz, 128 GB spațiu de stocare de tip UFS 2.1, IPS de tip dual pe 14-bit pentru procesarea de imagine, NPU – matrice neurală ce aduce partea de inteligență artificială direct în hardware. Într-un spațiu de 1 centimetru pătrat au prins 5.5 miliarde tranzistori, are capacitatea de analiza 2000 de imagini pe minut.

Informații oferite de CPU-Z pentru Mate 10 Pro;

Matricea neurală din Kirin 970 a fost dezvoltată în urma unui parteneriat între Huawei și Cambricon Technology. Este un IP scalabil, ce poate fi accesat prin TensorFlow, TensorFlow Lite, Cafee și Cafee2. Dezvoltatori de aplicații vor avea acces la NPU prin API-ul Android NN sau prin Kirin AI. Aplicațiile vor putea avea împărțite nevoile de procesare între CPU, GPU, DSP și NPU. Mai multe informații vor sosi în prima parte a lui 2018.

Aplicațiile se bazează pe AI-ul din cloud + ce oferă smartphone-ul, în cazul lui Kirin 970 vor fi trei elemente ce conclucrează pentru o experiență software superioară – AI-ul din cloud + AI-ul din hardware + procesorul propriu-zis. De aici și un plus de viteză.

Un geek s-ar putea să fie pasionat de datele prinse mai sus, average Joe va dori să știe un singur lucru: cum funcționează?

Rulează Android 8.0 Oreo cu interfața Emotion UI 8.0. Huawei este recunoscut pentru două aspecte în ce privește interfața grafică: simplitate + viteză, dar și pentru faptul că nu-și pierde din viteză în timp, nu obosește cu ghilimelele de rigoare. În cazul lui Mate 10 Pro vă dați seama că se păstrează aceste deziderate, aceste elemente devenite trademark.

Este cu adevărat sprinten în tot ceea ce-l pui să facă, de la jocurile cu grafica cea mai complexă și până la aplicațiile ce necesită mai multă putere de procesare. Nu mi s-ar părut că s-ar supraîncălzi, dincolo de limite firești pentru un smartphone în 2017.

Launcher-ul stoc aduce aplicațiile și widgeturile direct pe ecranul de start, dar există și posibilitatea în a schimba UI-ul spre a face loc unui sertar cu aplicații – stilul clasic. Din launcherul stoc nu poți intra în meniul cu aplicații prin swipe de la bază în sus.

Setările rapide + notificările sunt prinse pe un font albastru, pe fundal negru. Setările propriu-zise mi se par bine structurate, cu destul de multe opțiuni. Nu sunt taste capacitive, ci de tip touch buttons ce pot fi configurate în funcție de preferințele utilizatorului. Principalele categorii din secțiunea Setări: Rețele, Conexiune Dispozitiv, Aplicații și notificări, Baterie, Afișare, Sunet, Stocare, Siguranță și Confidențialitate, Utilizatori și conturi, Asistență inteligență, Google și Sistem.

În ce privește nivelul corecțiilor de securitate, Mate 10 Pro pe 13 decembrie a ajuns la nivelul lui noiembrie 2017. Apropo, din cei 128 GB sunt peste 100 GB ce așteaptă să fie ocupați cu diverse fișiere.

Aplicații preinstalate;

Aplicații Google – Căutare Google, Gmail, Hărți, YouTube, Drive, Muzică Play, Duo, Google Foto, Documente, Foi de calcul, Prezentări, Magazin Play, Chrome,

Aplicații Huawei – Teme, Manager telefon, Muzică, Videoclipuri, Sănătate, Fișiere, Note, Sugestii, Translator, Quik, Manual de utilizare, Instrumente (Meteo, Calculator, Înregistrare sunet, Lanternă, Telecomandă, Oglindă, HiCare, Busolă, Copie de rezervă, Phone Clone, Descărcări).

Manager telefon este un asistent ce elimină fișierele din cache, aduce informații legate de consumul de date mobile și permite reglarea unui anumit prag, contabilizează apelurile și mesajele blocate, aduce date legate de baterie și metode de eficientizare, scanare a virușilor cu tehnologie powered by avast.

Sănătate este de fapt Huawei Health, a ajuns la versiunea 8.0 și are nevoie de un ID Huawei. Este un asistent de fitness în genul Google Fit, își preia date din Huawei Fit, Jabra Sport Pulse, Suunto Smart și Polar H7 Heart Rate Chest Strap. Merge a fi conectat și cu cântare de grăsime corporală (PicOoc body fat scale S1 și PICOOC S1 Pro body fat scale). Aici găsești și planuri personalizate în funcție de ceea ce vrei să atingi / realizezi: 5 km, 10 km, semimaraton sau maraton.

Bineînțeles, date sunt culese în regim continuu de către telefon și găsești numărul de pași + distanța parcursă (pe zi, săptămână, lună și an). Tastatura este Swiftkey, am vrut să trec pe Gboard, dar cred că mi-a scăpat ceva în procesul de instalare, prin setările propriu-zise etc. Nu am reușit, iar eu sunt fan Gboard all-the-way.

Alte aplicații – Booking.com, Instagram (pot fi dezinstalate).

Interfața Android 8.0 Oreo pe Huawei Mate 10 Pro;

Performanță

Rezultatele obținute sunt excelente, multă putere de procesare în acest dispozitiv. L-am comparat cu alt terminal premium testat în 2017.

Rezultatele testelor de benchmark rulate pe Mate 10 Pro;

Conectivitate

Știe 4G cu viteze de până la 1200 Mbps în download și 150 Mbps în upload. Este pregătit pentru 4.5G și face agregare de spectru pe până la 5 benzi. Este dual-sim și dual-active, cu preluare a apelurilor când unul dintre SIM-uri este ocupat într-o conversație ( 4G pe ambele SIM-uri, VoLTE pe ambele rețele).

Arc band-urile sunt inserate câte două în partea superioară și inferioară. În ce privește spectrul acoperit:

2G – 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz;

3G – 800 / 850 / 900 / 1700 AWS / 1900 / 2100 MHz;

4G – LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 6(900), 7(2600), 8(900), 9(1800), 12(700), 17(700), 18(800), 19(800), 20(800), 26(850), 28(700), 32(1500), 34(2000), 38(2600), 39(1900), 40(2300).

Nu știu cât contează, dar știe 4G atât pe FDD-LTE, cât și pe TDD-LTE.

Dispune de Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.2, NFC, A-GPS, GLONASS și BDS pe partea de localizare. În ce privește senzorii încorporați: barometru, compas, senzor de proximitate, giroscop, accelerometru.

Cititorul de amprentă se află sub camera principală de tip dual. Impresionează prin timpul de răspuns și gradul de recunoaștere. Nu mi s-a întâmplat să nu recunoască amprenta.

În partea superioară se află portul infraroșu, pentru cei interesați să transforme smartphone-ul în telecomandă ad-hoc pentru electronicele din casă. În lateral stânga se află slotul pentru cele două cartele nanoSIM, la bază dați de portul USB type-C și difuzorul principal, în lateral dreapta de butonul de pornire și reglarea volumului.

În apelurile de voce impresionează prin claritate, știe VoLTE în rețeaua Orange România. În ce privește conexiuena la internet, pe SpeedTest pe Wi-Fi ac în 5 GHz am atins viteze de peste 230 Mbps în download și peste 270 Mbps în upload, excelente. Adevărul este că se mișcă foarte bine pe partea de conectivitate, se vede experiența Huawei în domeniu.

Cameră foto și video

Este un capitol pe care l-am tratat și într-un articol separat, acolo am făcut un comparativ cu iPhone 8 Plus și Samsung GALAXY Note8.

Huawei Mate 10 Pro folosește o cameră principală de tip dual cu senzor monocrom de 20 Megapixeli de 27 mm cu f/1.6 și senzor color de 12 Megapixeli de 27 mm cu f/1.6, zoom optic 2x, optică Leica, detecție de fază + laser pentru autofocus cât mai precis, dual-LED flash, filmează la 2160p cu 30 fps și la 1080p cu 30 sau 60 fps.

Interfața camerei foto și video de pe Huawei Mate 10 Pro;

Fotografiile sunt reușite, în mai toate scenariile de utilizare, cât și în situațiile cu lumină scăzută. Inteligența artificială din hardware ajută în recunoașterea rapidă a ceea ce se află în fața obiectivului și se face trecerea spre un anumit mod de fotografiere, optimizat.

Camera frontală este de 8 Megapixeli cu f/2.0, aș spune că se descurcă neașteptat de bine. Din software au reușit să o facă a livra ce aduce iPhone 8 Plus din combinația celor doi senzori de la camera principală prin Modul Portrait (bineînțeles, nu fix la aceeași calitate).

Interfața camerei foto și video mi se pare a fi una dintre cele mai bine optimizate din universul Android, totul fiind ușor de accesat, la îndemână. Și un începător se prinde rapid unde sunt cele mai importante funcții, totul mi se pare a fi logic structurat.

Dacă ar fi să-i găsesc un nod în papură, zoom-ul optic 2x aduce și zgomot de imagine la pachet. De obicei, al doilea senzor de pe camerele duale are o diafragmă mai mare ca să nu intre prea multă lumină, Huawei a mers tot pe f/1.6 în ambele situații. Presupun că un update de firmware ar îmbunătăți situația. Ultimul update pentru Mate 10 Pro a avut peste 500 MB.

Fotografii realizate cu Huawei Mate 10 Pro;

Autonomia

Bateria de 4000 mAh îl ajută pe Huawei Mate 10 Pro să atingă 1.5 – 2 zile de autonomie la utilizare medie spre intensivă, o valoare cu adevărat respectabilă. Ajută faptul că are o rezoluție FHD+, că au mizat pe un panel AMOLED, că o parte din AI-ul aplicațiilor și-l pot lua din hardware, optimizarea făcută procesorului realizat pe 10nm TSMC.

În testul Gadget.ro a strâns 11 ore și 10 minute (luminozitate la 100%, redare a playlistului Unboxing de pe canalul nostru de YouTube). 

În ce privește alimentarea cu energie, de la 1 – 100% s-a încărcat în…, 72 de minute. Record absolut de viteză în ce privește alimentarea cu energie electrică. Am folosit încărcătorul Huawei SuperCharge din pachet ce alimentează la 4.5A / 5V. 

Preț

Huawei Mate 10 Pro – 249 euro cu Orange Me 43 sau 799 euro la liber. Prețurile sunt valide pe Orange.ro. Mate 10 Pro l-am testat pe o perioadă de peste 2 luni, imediat după lansarea din Munchen – modelul pe albastru  și prin programul Orange Smartphone Tester – ediția pe negru. 

Concluzii

Huawei Mate 10 Pro este un super-smartphone din multe puncte de vedere. Inovează în ce privește inteligența artificală prin integrarea sa în hardware, beneficiile vor fi evidente din 2018 când dezvoltatori de aplicații și jocuri vor avea acces la API-urile oficiale.

Este și un mare pas în față, un pariu pe care compania chineză și l-a asumat. Îl scoate pe Mate 10 Pro în bătălia directă cu iPhone X, Samsung GALAXY Note8 și S8 Plus, cu orice alt vârf de gamă cu Android. Prețul urcă și el, pretențiile celor interesați în același mod. Aș spune că livrează la nivelul așteptărilor.

Mă aștept la o așezare a costului în jurul a 3000 – 3200 lei, acolo s-ar putea transforma într-un best-buy.

Huawei Mate 10 Pro impresionează prin designul său elegant, prin viteza cu care funcționează la nivel de interfață grafică, prin camera foto și video ce livrează rezultate foarte bune, prin autonomia ridicată pentru standardele din 2017. Avem unul dintre cele mai bune telefoane mobile din 2017, un candidat pentru locul 1 sau cel puțin pentru o poziție pe podium.

PRO

 • design ce mizează pe eleganță, simplitate și atenție maximă la detalii;
 • display ce impresionează prin calitatea culorilor, prin naturalețe și luminozitate;
 • una dintre cele mai puternice configurații hardware din 2017;
 • software ce-l ajută în a fi cu adevărat prompt în preluarea comenzilor, în tranziția prin interfața grafică;
 • conectivitate excelentă (dual-sim cu dual-active și VoLTE pe ambele SIM-uri, 4G cu viteze de până la 1.2 Gbps, port infraroșu etc);
 • cameră foto și video printre cele mai bine configurate din flagship-urile lansate în anul curent;
 • autonomie bună.

CONTRA

 • lipsă slot pentru cardurile microSD;
 • lipsă jack de 3.5 mm;
 • rezoluția ecranului putea fi mai mare la peste 3000 de lei, mi-aș fi dorit să văd că Huawei face pași și spre partea de VR / realitate virtuală;
 • lipsă încărcare wireless, deși a fost adusă sticlă pe spatele terminalului.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Rebelulll

  Cand vine review-ul cu Dusterul din poze ? :))

  PS: Super telefon.

  • Innoxius

   Cred ca dupa cel cu Amazfit :)) Care vad ca nu mai apare in poze.

  • Marius

   Ce rost are sa mai publice review-ul cu Amazfit? A aparut deja Amazfit 2 :) Daca mai intarzie putin, apare si Amazfit 3

  • Marius

   Ce rost are sa mai publice review-ul cu Amazfit? A aparut deja Amazfit 2 :) Daca mai intarzie putin, apare si Amazfit 3

  • Innoxius

   Bun așa. Poate să facă un comparativ 😀

 • Silviu.

  Da super telefon dar si super scump vs ce ofera.
  Observ ca ,mai nou, trendul acesta cu iesirea “in rafala” a telefoanelor pe piata prinde contur si la branduri altele decat iPhone sau Samsung.
  Mie personal imi place Huawei Mate 10 Lite pentru ca la un display de 5.9 are rapurtul disp. / body de 76% , iar pretul de plecare nu este tocmai rau, in maxim o luna sau doua o sa scada simtitor.

  • Ionut Codrut

   Da si eu am rămas plăcut impresionat . Pretul însă pe la 1200 1300 lei ar fi senzațional

 • Un U

  Pt mine Mate 10 este interesant,are raport 16/9 ,păcat că nu este adus oficial și la noi in țară

  • iuliu brici

   Dețin Mate 10-16/9 și pt spune ca este un super telefon.

 • Ionut

  Felicitări, frumos review. Dar și frumos smartphone. Mi se pare cea mai buna alegere pentru cei care nu au vreo problemă cu bugetul. Am pus ochii pe OP 5T, care mi se pare cel mai bun smartphone produs vreodată legat de raportul preț calitate. Dar are probleme cu calitatea foto, și aici vine Mate 10 Pro sa completeze.
  Ce mi se pare puțin aiurea, dar sunt eu mai fixist… Husa aia de platic din pachet are în spate chenarul ăla cam mare, in timp când o dai jos ai sa vezi un dreptunghi de praf acolo. Mă gândesc că o sa fie pe piata altele mai ok, care o sa aiba decupaj doar la camere, fingerprint, led, etc. Dar asa nu se va mai vedea designul ăla.
  Și încă un lucru, notificarea de VoLTE apare în stânga sus? Că o notificare de program? Eu sunt paranoia și vreau să am curat tot timpul în stânga sus😆. Am văzut la alte telefoane VoLTE in dreapta sus.

  • Razvann

   Camera de la OP 5T cică ar fi slabuță.

  • Ionut

   Pai exact asta am zis. Aia e singură problemă. Daca era și camera buna, la așa preț… Numai aveau rost alte review-uri la alte telefoane….Si are și o autonomie impecabilă.

  • Liviu

   Am văzut aseară doua poze făcute cu opt și mi se păreau bune… Dar erau doua poze :)

   La fel, și camera de pe op3t e slaba. De multe ori iau telefonul nevestei (s7) dacă vreau sa fac poza la ceva

 • Innoxius

  Si Mate 8 are probleme cu Gboard.
  Eu nu inteleg care e logica din spatele sistemului de sanatate. Ai telefonul tau si bratara / ceasul tale. Tu produci tot lantul. Aplicatia Health nu se conecteaza direct la bratara, iti trebuie o alta aplicatie intemediara. Pentru ce? Dar aplicatia Health stie sa se conecteze la un cantar facut tot de tine. Pentru ce inca o aplicatie? De ce nu se pot integra functiile acesteia in aplicatia de baza Health?

 • Greuceanu

  Un telefon care se ridică la nivelul de așteptare al celor mai pretențioși,așa cum a punctat și Emil,cu o cameră foto la nivelul celor mai bune de pe piață.
  Pentru mine este un minus important lipsa încărcării wireless pe care o folosesc în mod curent.Nu am înțeles de ce pe un telefon cu sticlă pe spate nu s-a putut implementa această funcție.
  Și ecranul doar Full HD+ mi se pare un minus,dar unul mai puțin evident. Mi s-a părut extrem de caraghioasă explicația Huawei cu autonomia mai bună ca motiv al existenței unui display Full HD+ în loc de 2k+ ca pe multe alte flagshipuri.
  Asta în condițiile unui display amoled,eficient energetic și al faptului că oricum,la fel ca la displayurile 2k+, se poate seta rezoluția la 2K+(la cele nativ 2K+), Full HD+ sau HD+, argumentul Huawei fiind copilăresc în acest caz.
  Probabil problema principală a ținut de costurile superioare pentru un ecran 2K+ care ar fi mărit într-o măsură prețul final. În niciun caz afectarea autonomiei.
  În rest cred că nu există motive de nemulțumire pentru nimeni pentru unul dintre cele mai performante telefoane la modul general,din 2017.

 • Marius

  Slab video review-ul.. Am găsit un video pe YouTube de 10 minute care par sa dea dovada de o inovație în prezentarea produselor.

  • Da. Este slabă recenzia video și sunt conștinet de asta. Culmea este că mi-a luat câteva ore bune. Trebuie să găsesc o modalitate în a-mi ocupa cât mai puțin timp, dar să aducă și informație & să fie cât de cât atractiv. Totuși, îmi vine greu să cred că voi reuși vreodată să livrez măcar un material video decent.

  • Detin telefonul de cateva zile si seara l-am lasat cu bateria 100% si cu datele si Wi-Fi oprite, iar de dimineata aveam 83%? Din ce cauza s-a intamplat asta si parca nu sunt asa multumit de baterie pe cat se preconizeaza cat e de buna.Sa fie de la android ca am 8.0.0.115 si a mai aparut 119 si 127 dar nu le gaseste(versiunea telefonului este C432).

  • Poate să fie de la semnalul din zona respectivă sau, pur și simplu, are telefonul o problemă. Eu îl folosesc de peste 2 luni și este peste GALAXY S8 Plus. S8 Plusul în aceleași condiții de utilizare îl încarc în fiecare zi, Mate 10 Pro îl folosesc și 1 zi și jumătate, fără probleme.

  • Adrian Lacatus

   telefonul a aparut in octombrie,si voi ai faceti review in decembrie? sunteti jalnici….

  • Innoxius

   In Romania a fost lansat oficial acum mai putin de o luna. Esti jalnic.

  • cutienoua

   LOL
   eu zic sa sponsorizeze el cu un aparat pt review !

  • Adrian Lacatus

   SI nu se poate face rost de telefon decat din Romania ? Parca facem parte din Ue….

  • Innoxius

   „A face rost“. Măcar azi ați putea să vă abțineți de la balcanisme.
   Huawei România „le-a făcut rost“ după lansarea oficială în România. Tot așa cum „le-a făcut rost“ de un bilet la lansarea inițială.
   La nivelurile înalte lucrurile se petrec altfel decât „făcând rost“. Dar un jalnic nu are cum să știe sau să vadă lucruri din astea.

  • Telefonul a ajuns în România de la început de decembrie. Am pus primele impresii și un unboxing din octombrie, am așteptat lansarea comerciala pentru review.

   Asta cu jalnic este fix opinia ta. Nu te obliga nimeni sa ne citești. Poți urmări ce site dorești.

   Încearcă sa fii mai puțin încrâncenat, viata este scurta. :)

  • Adrian Lacatus

   Nu-s incrancenat,dar ca fan huawei mate eram frustrat ca nu pot citi un review decat pe site-urile de dincolo….asta e…. traim in Romania…

  • REC

   Emil, sincer acum, pierzi 30 de secunde din viață să îi răspunzi unuia ce scrie “âi”?
   Încetați în a le mai oferi atenție analfabeților. Doar așa or să dispară încet, încet…

  • Greuceanu

   Nu vă înțeleg pe voi ăștia “inteligenții”, ce căutați să citiți un site “jalnic” ca ăsta, evident nu e de nasul vostru.
   Jalnic comentariu!

  • cutienoua

   omul a vrut sa fie cult, a scris “ai” in loc de ii faceti review

  • iuliu brici

   Eu am Mate 10 de aproximativ o lună și am experimentat și eu lucrul ăsta. Am fost sfătuit de un specialist în telefoane, să-i dau restaurare setări fabrică, lucru pe care l-am făcut. Urmarea:problema s-a rezolvat !

  • Ionut Codrut

   Eu zic ca faci o treaba buna. Încearcă să fi mai natural . Nu ne intereseaza specificațiile.. alea se citesc pe gs…… , mai important este experienta ta cu telefonul.

  • cutienoua

   ai observat ca pe youtube cele mai multe vizualizari sunt la cei care la final distrug telefonul ?

  • cutienoua

   ofera-l premiu ! sa vezi cate vizualizari primesti atunci !
   problema e ca nu e un aparat deosebit. stii cum e, cateodata marfa se vinde singura ! smile

 • Nu știu cât contează, dar știe 4G atât pe FDD-LTE, cât și pe TDD-LTE.

  Vodafone, Telekom si Orange folosesc licentele dual channels FDD-LTE, un canal pentru upload si unul pentru download, iar Digi pe cea TDD-LTE cu un singur canal pentru up si down.
  Din cate vad in specificatiile gsmarena (BLA-L29) are doar un modem DSDS, in cazul asta procesarea apelului 2 este facuta prin forwarding, iar pe pagina producatorului este clarificat:

  Enable call forwarding: Enable call forwarding between SIMs. While on a call using one SIM
  card, incoming calls on the other SIM card can be forwarded to the present SIM, so you can
  choose to answer or not.

  Deci nu e un DSDFA dupa cum specificati… Este dual-sim și dual-active, cu preluare a apelurilor când unul dintre SIM-uri este ocupat într-o conversație
  Stie DSDV si DS4G- voce LTE pe ambele sim-uri concomitent iar conectivitatea la internet nu este intrerupta in cazul unui apel 3G.
  Access the Internet on your secondary SIM during calls: If your phone and secondary SIM
  card both support the VoLTE (Voice over LTE) function, enable Internet access during calls
  and Dual SIM 4G to enjoy uninterrupted Internet access during calls.

  Arata super.

 • Pingback: Huawei Mate 10 Pro în oferta Digi Mobil : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei Mate 10 Pro primește VoLTE și VoWiFi în Digi Mobil : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Gabriel

  Singurul motiv pentru care nu o sa îmi iau un telefon Huawei in viitorul apropiat este interfața care mie mi se pare oribila.. Ar fi fost superb sa pună Android-ul stock dar asta nu cred ca o sa se întâmple vreodată. În rest telefonul este superb :)

  • Greuceanu

   Dacă te referi la home screen + meniu,asta se rezolvă ușor cu un launcher personalizat,gen Nova.

  • Innoxius

   Oribila? Mama ei de interfata, ca imi sparg telefonul :))

 • Gabriel

  Da, un telefon ce promite, dar sunt totuşi lucruri care îl pun sub Galaxy S8, lipsă de slot card, jack, doar ip67, rezoluție inferioară, astea mi-au venit acuma, dar mai sunt. Nu mi se pare “above galaxy” , iar la preț şi mai mare… nu îl recomand în dauna unui S8 sub nici o formă.

  • cutienoua

   de acord, designul mi se pare sub s8/plus
   si nici nu sunt fan samsung !

  • Anca Cristian

   Folosește un S8 plus care “agațã” și are lag în orice aplicație și după aceea mai vorbim….

  • Gabriel

   Folosesc S8 simplu şi nu am nici o problemă cu el, de asta l-am dat şi ca examplu in principal.

  • Gabriel

   exemplu*

 • Pingback: Huawei Mate 10 Pro primește VoLTE și VoWiFi în Digi Mobil – F.A.D. DJ | OFFICIAL PAGE()

 • AlexandriX

  Imi poate spune cineva cu ce va ajuta un ecran 2K in cazul asta? Ce are asta FullHD? Ce naiba faceti pe el de va trebuie rezolutie mai mare? Se vede foarte bine si asa si ajuta autonomia, la fel ca si cu incarcarea wireless, nefolositoare in cele mai multe cazuri dar va place voua sa auziti ca e acolo si o bagati la contra..

  • Este suficient sa l pui pe Mate 10 Pro lângă S8 sau S8 Plus și realizezi de ce. Plus ca numărul mai mare de megapixeli contează pentru cei pasionați de VR.

   Încărcarea wireless a smartphone-urilor este viitorul. A început și Apple sa adauge pe iPhone, probabil și Huawei din 2018. Când vei folosi, vei descoperi de ce este utila.

 • cutienoua

  fara suparare, am vazut prezentarea video dar nu m-ai convins sa il cumpar ! 😀

  • REC

   Sit e ăla arheologic. Ăsta e site.

 • GigiDuru

  Am asteptat sf de an sa vad ce e cu 10 Pro si pana la urma am luat Note 8 full price. Thanks Huawei…

 • Pingback: TOP 5: Puncte PRO și CONTRA pentru Huawei Mate 10 Pro : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei Mate 10 Porsche Design sau cât costă cel mai scump smartphone Android la precomandă : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Noi specificații legate de Samsung GALAXY S9 și S9 Plus: 12 Megapixeli cu f/1.5 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Huawei P20 și P20 Plus - primele detalii : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()