Am testat Samsung GALAXY S8 alături de Samsung GALAXY S8 Plus. Teoretic, este urmașul lui GALAXY S7, ultimul smartphone de tip flagship cu display convențional. Practic, mai degrabă îl putem considera a fi continuarea lui S7 Edge / Note7 ( display curbat și diagonală mai apropiată de cea adusă de S8).

Nu cred că cineva își va bate capul cu aceste aspecte. Prin dimensiunile sale, GALAXY S8 aduce mult ecran pentru dimensiunile sale fizice, raport display / corp de 83.6%. Nu-l simți ca pe un smartphone cu diagonală a display-ului de 5.8 inch, mai degrabă de 5.1 – 5.2 inch. Este puțin mai lung și ceva mai îngust față de GALAXY S7, spre exemplu.

S8 este dispozitivul premium ce trebuie să aducă Samsung în fața iPhone 7 și cel puțin ca design, Samsung pare a fi cu 2 – 3 pași în fața concurenței americane. Acesta ar fi rivalul lui S8, chiar și 7 Plus concurează cu S8. Niciun alt smartphone Android din segmentul high-end nu se va bucura de popularitatea lui S8, deja precomenzile prin Coreea de Sud sunt spectaculoase, sute de mii de unități doar acolo. Interesul pentru telefon l-am văzut în zecile de comentarii și miile de vizualizări ale articolelor dedicate.

Diferențele între GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus sunt minime – diagonala display-ului, dimensiunile fizice și capacitatea bateriei. De aceea mare parte din ce am scris la GALAXY S8 Plus se repetă la GALAXY S8. Compania sud-coreeană a adus ce are mai bun în acest moment, o vitrină tehnologică în capitole-cheie ( display, hardware, cameră foto și video etc).

Specificații

Design

În pachet dați de smartphone, agrafă pentru slotul ce primește cartela nanoSIM și cardurile microSD de până la 256 GB, căști AKG pe jack de 3.5 mm și fir pe jumătate textil, încărcător pe 5V – 2A și 9V – 1.67A , ghid de pornire rapidă, certificat de garanție, cablu USB Type-C – USB, adaptor USB type-C – USB, adaptor USB type-C – microUSB.

Cel mai important element de atracție, mai ales la prima vedere – designul. Ecranul curbat ce se întinde peste aproape întreaga parte frontală, sticla de pe față și spate, partea metalică lucioasă contribuie la un tot unitar. Fiind mai subțire și față de S7, îl cuprinzi cu o singură mână, iar degetul ajunge repede în orice colț al display-ului de 5.8 inch. Logo-ul Samsung pleacă din partea frontală, la fel și tasta fizică devenită cumva un trademark al companiei sud-coreene, adoptă controale de tip touch buttons ce pot fi customizate + buton central încorporat în display cu feedback haptic ce merge a fi reglat de către utilizator.

Cititorul de amprentă pleacă spre spate, în dreapta camerei principale de 12 Megapixeli. Nu este chiar ușor de utilizat, dar mai multe detalii în capitolul dedicat.

L-am testat pe GALAXY S8 în varianta Orchid Gray, un albastru ce bate spre gri – culoare mai greu de definit cu reflecții date de spațiul ambiant și lumina din jur. Atrage atenția, cu siguranță. L-aș alege în această variantă de culoare față de S8 Plus pe negru, ce pare ușor cam prea simplu, prea serios dacă-mi permiteți exprimarea.

Aluminiul este lucios, nu ușor rugos precum la GALAXY S7 spre exemplu. Nu îți aduce cine știe ce grip, deși avantaju lui S8 față de S8 Plus este că-l prinzi mai serios în mână.

De ce S8 nu aduce un grip măcar la nivelul lui S7?

Am văzut că a ieșit o polemică pe treaba asta și simt nevoia să explic. Telefonul este acoperit cu sticlă, pe față și spate. Avem o curbură a display-ului, dar o curbură similară simetrică și a părții spate. Sticla adună amprentele, grăsimea degetelor contribuie la senzația de alunecare. Aluminiul de pe lateral este lucios, nu mai este mat și el la rândul său aduce un grip mai slab. Ce-l ajută pe S8 să stea cât de cât în mână, tasta de volum + tasta Bixby și tasta de pornire / oprire.

Ce-am remarcat la S8 și S8 Plus după mai multe zile de utilizare, să zicem că-l folosești în portrait mode mai multe minute în șir. Vei simți cum alunecă pe degetul de sprijin de la bază.

Nu este nicio problemă că avem un dispozitiv alunecos, totul se rezolvă cu o husă. Oricum eu aș spune că este imperios necesar să fie achiziționat un astfel de accesoriu, la atât de multă sticlă s-ar putea ca un impact, cât de mic să lase urme serioase, iar reparație este costisitoare.

Una peste alta, Samsung GALAXY S8 arată bine. Îl consider a fi cel mai frumos smartphone la momentul actual.

Am uitat un alt element ce a suscitat discuții, îmbinarea dintre capacul spate, frame-ul metalic și display. În cazul lui S8 nu scoate un ușor pocnet / trosnet precum S8 Plus, dar se vede cu ochiul liber că nu se păstrează o distanță egală. S-ar putea ca defectul să fie prezent doar pentru că am testat un sample din primul lot, deși a venit cu pachetul de retail precum o achiziție din shop. Am comparat și cu S7, iar în galeria de imagini am încercat să prezint această observație în mod vizual, să vedeți că nu este doar un moft, doar o exagerare ci o chestie reală.

Concluzia la capitolul design – revoluție față de generația anterioară, atracție majoră pentru oricine îl vede, mult display pentru dimensiunile sale, cameră cu OIS ce nu se profilează prea mult față de nivelul carcasei spate. Multă tehnologie și multă inovație în S8.

Ecran și sunet

Cel mai bun display din piață la momentul actual – Super AMOLED de 5.8 inch cu rezoluție 2960×1440 pixeli, 570 ppi, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 5, 3D Touch integrat. Avem primul smartphone cu certificare Mobile HDR Alliance.

Display-ul are o luminozitate cu urcă și la peste 1000 de nits, rezoluție 3K, raport 18.5:9, acoperire full DCI-P3. Sunt mai multe moduri de culoare integrate: Display Adaptiv, AMOLED Cinema, AMOLED Photo și Basic. L-am folosit exclusiv în modul Display Adaptiv, are senzor pentru lumină ambientală pe față și spate, iar asta îl ajută într-o ajustare corespunzătore.

Telefonul te avertizează când este dat pe luminozitate maximă că poate crește efortul depus de ochi, dar și consumul bateriei. Am văzut multe reacții critice în dot com pe acest element. Samsung și-a dorit să puncteze la capitolul luminozitate, să iasă în fața concurenței, dar și să aducă un beneficiu către utilizator în spațiile cu multă lumină, sub acțiunea razelor de soare etc. Până la urmă, el te informează și acționezi după cum dorești. Până la urmă sunt puține situațiile în care ai nevoie de overboost pe acest element.

Culorile sunt naturale și intense, fără a fi suprasaturate. Jos pălăria pentru ce a reușit Samsung aici. Este cu un pas în față în relația cu concurența, indiferent față de cine ne raportăm la acest capitol. Are filtru pentru lumina albastră, iar rezoluția merge a fi reglată la 1480×720 pixeli, 2220×1080 pixel sau 2960×1440 pixeli. Fonturile pot fi reglate după bunul plac al utilizatorului. Poate fi stabilită o culoare de fundal pentru bara ce primește controalele touch buttons, iar butonul Home integrat sub display poate fi activat să permită deblocarea fără gest suplimentar.

Tastele de tip touch buttons au rol de Aplicații Recente, Ieșire pe ecranul de start și Back, de la dreapta la stânga. Poți să customizezi după cum dorești în secțiunea de setări. Tasta centrală are feedback haptic reglabil, integrat sub display. Ar fi fost de efect dacă aici venea și cititorul de amprentă, presupun că așa va fi la GALAXY S9.

Sunetul cade în sarcina unui difuzor de la bază. Se aude clar și destul de puternic, nu avem două difuzoare pentru un efect stereo și pentru o intensitate mai mare. Căștile AKG sunt bune, bass-ul nu este foarte puternic, dar înaltele și mediile sunt redate fidel. Cine își dorește mai mult, se poate orienta spre căști third-party, de la producători cel puțin la fel de consacrați. Cu JBL in-ear Momentum aș spune că se aude mai bine, bass-ul un pic mai puternic, sunet mai cald overall. Difuzorul ajunge a fi obturat în mod ocazional, în poziția landscape. Un neajuns dat de utilizarea unui singur difuzor, altul frontal deasupra display-ului ar fi fost de efect. Samsung a adus redare pe 32-bit / 384kHz, iar în funcție de calitatea fișierului mp3 și sunetul livrat aduce un plus de calitate.

Hardware, sistem de operare și aplicații

O să încerc să nu repet tot ceea ce am spus în cadrul recenziei efectuate lui GALAXY S8 Plus. Avem un pachet hardware complet, deși dacă te uiți la denumirea procesorului și la frecvență ai spune că nu au făcut mare lucru față de S7 și S7 Edge ( Exynos 8895 Octa vs Exynos 8890 la generația din 2016).

Informații furnizate de CPU-Z pentru Samsung GALAXY S8;

Totuși, Samsung aduce un procesor litografiat pe 10nm, quad-core pe Exynos M2 / nuclee dezvoltate intern la 2.3 GHz și alt quad-core la 1.7 GHz pe ARM Cortex-A53, pe structură big.LITTLE pe 64-bit, 4 GB memorie RAM LPDDR4 și 64 GB stocare de ultimă generație cu timp de răspuns bun în orice operațiune ( citire, scriere etc). Acceleratorul grafic Mali-G71 MP20 are 20 de nuclee de procesare vs 12 nuclee la S7, multă putere grafică ce devine cu adevărat utilă în jocurile complexe, în partea de VR, în randarea unui clip 4K. Apropo, am editat un clip 4K, am tăiat 3 secunde din 7 secunde ale unui film și pot să spun că am rămas puțin uimit cât de repede s-a încălzit. Cel mai probabil, a fost o operațiune ce a pus procesorul la putere maximă, dar și răcirea s-a efectuat rapid, în doar câteva secunde își revenise la normal.

Oricum, S8 în sarcinile uzuale ( browsing, YouTube, Facebook), nu-l simți că se încălzește în vreun fel, doar în editare video începe să lucreze, probabil și în VR. Mă rog, nu prea editezi 4K pe telefon, laptopul meu de gaming ar pleca de pe masă dacă i-aș da un clip 4K la procesat. S8 știe să decodeze 4K la 120 fps, din păcate, S8 nu știe să înregistreze la un astfel de fps. Revin la laptopul meu, el nu cred că ar duce 4K la 120 fps, iar asta arată cât de mult au evoluat smartphone-urile, câtă putere de procesare avem în buzunarul pantalonilor. Din păcate, nu sunt aplicații sau jocuri care să-l pună pe S8 sau S8 Plus la adevărata valoare. Cine știe, poate ne vor pregăti o supriză din acest punct de vedere.

Rulează Android 7.0 Nougat cu TouchWiz UI și aș spune că Samsung a făcut un pas mare în sensul bun. Amintește mult mai mult de ce oferă 7.0 Nougat în stadiu nativ, fără modificările specifice Samsung. Este evident asta în secțiunea de setări, dar și pe setările rapide, în modul în care se intră în sertarul cu aplicații etc.

Este inutil să spun că funcționează impecabil, fără întârzieri în meniu. Samsung îl aduce pe S8 și S8 Plus pe asistentul numit Bixby, are tastă hardware dedicată în stânga. Seamănă mult cu Google Now și afișează informații contextuale sub formă de carduri. Tehnologia este la început și bănuiesc că va fi rafinată în timp.

Aplicații preinstalate pe Samsung GALAXY S8;

Aplicații Google – Drive, Duo, Google Foto, Magazin Play, YouTube, Hărți, Căutare Google, Chrome, Gmail, Muzică Play, Jocuri Play;

Aplicații Microsoft – Word, Excel, PowerPoint, OneDrive și Skype;

Alte aplicații – Samsung Connect, Fișierele mele, Galaxy Apps, Samsung Themes, Folder Securizat, Calendar + aplicații uzuale pe orice smartphone ( Cameră, Browser, Galerie, Ceas, Contacte, Mesaje).

Samsung Connect este un tool ce permite conectare și controlul unor dispozitive compatibile prin tehnologia bluetooth sau pe Wi-Fi. Poți grupa mai multe dispozitive și să le controlați în mod simultan. Prin această aplicație se desfășoară conceptul de smart home în opinia gigantului sud-coreean, poți controla TV-ul, frigiderul etc. Da, Samsung are și un smart frigider în portofoliu, iar în 2017 s-ar putea să-l vedem importat și în țara noastră.

Folderul Securizat menține fișierele și aplicațiile private departe de privirile indiscrete. Este nevoie de o autentificare suplimentară, iar astfel se elimină accesul accidental pe elemente cu caracter privat. Sunt realizate și copii ale aplicațiilor, iar în folderul securizat pot fi create și conturi separate. Este util pentru cei ce folosesc BYOD, pe mediul business, dar și pentru cei ce vor să păstreze anumite fotografii sau aplicații într-un spațiu securizat suplimentar.

Setările sunt grupate pe mai multe secțiuni importante:

Conexiuni, Sunete și vibrații, Notificări, Afișare, Fundaluri și teme, Caracteristici avansate, Întreținere dispozitiv, Aplicații, Ecran blocare și securitate, Cloud și conturi, Setări Google, Accesibilitate, Gestionare generală, Actualiare software, Manual de utilizare și Despre telefon.

Nu cred că are rost să le exemplific pe fiecare în parte. La Ecran Blocare și securitate sunt mai multe elemente ce pot fi setate: Recunoaștere facială, Scaner de amprente sau Scaner iris. Aici merge a fi activat și personalizat Allways On Display, cu posibilitatea de a efectua anumite operațiuni sau a afla detalii din mail, apel, mesaj, fără a dezactiva ecranul de blocare. Tot aici merge a fi activat și gestionat Samsung Pass, fără suport în țara noastră, din câte știu. Momentan. Există și opțiunea de a cripta datele de pe cardul microSD.

Magazinul de teme aduce la pachet și fundaluri, pictograme și Ecrane AOD – Allways On Display, pe lângă temele propriu-zise. Îl customizezi după cum dorești, iar posibilitățile sunt aproape nelimitate. Nu mai zic și de launcherele și pack-urile de icon-uri din Google Play.

Multe aplicații ce Samsung le aducea preinstalate sunt acum grupate în Galaxy Apps. Există un pachet denumit Galaxy Essentials ce conține toate aceste servicii, repet – nu sunt instalate, doar dacă dorește clientul să le aducă pe dispozitiv: Kids Mode, Optical Reader, ArtCanvas, S Translator, SnapBizCard, Card mode, SideSync, Samsung Music, Movie Maker, Smart Switch Mobile, Samsung Notes, Samsung Gear Manager, Amazon Prime Video, Samsung Video Library, Calculator, Smart Tutor for Samsung, Samsung Health, Email.

Observați cât bloatware a fost scos din ecuație față de generațiile anterioare. Mi-aș dori ca alte companii să ia notă și să procedeze în același mod, multe aplicații într-un magazin dedicat, clientul să decidă ce merită a fi instalat și nu, în funcție de nevoile sale.

Nu am testat Samsung DeX și nu am ce impresii să las pe acest element ce-i mărește versatilitatea, cel puțin teoretic și-l transformă pe GALAXY S8 în desktop ad-hoc.

Concluzia simplă și aici – Samsung a dezvoltat un pachet software complet, impecabil din mai toate punctele de vedere. Pe partea hardware, sunt momente în care se încălzește, dar în limite rezonabile. S8 Plus mi s-a părut a sta mai bine din acest punct de vedere.

Android 7.0 Nougat pe Samsung GALAXY S8;

Performanță

Avem fix hardware-ul de pe GALAXY S8 Plus, iar rezultatele sunt similare, după cum este și normal. Este un campion al testelor de benchmark, unul dintre dispozitivele ce stabilesc noi milestone-uri în domeniu.

Teste de benchmark rulate pe Samsung GALAXY S8 Plus;

Conectivitate

Avem pachetul complet, de la unul dintre cele mai performante modem-uri puse pe un telefon mobil și până la un pachet exhaustiv de senzori.

Știe 4G cu viteze în download de până la 1024 Mbps și 150 Mbps în upload, viteza de pe download este posibilă prin agregare de spectru și abia în 1 – 1.5 ani o să avem o astfel de viteză oferită comercial de către operatori de telecomunicații.

În SpeedTest pe Wi-Fi ac și 5 GHz pe internet gigabit a obținut 213.85 Mbps la download și 303.78 Mbps la upload. Cred că download-ul a fost limitat de lățimea de bandă. Oricum, valori bune la download, excelente la upload.

În ce privește spectrul acoperit:

2G – 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz;

3G – 850 / 900 / 1700 / 1900 / 2100 MHz;

4G – LTE band 1(2100), 2(1900), 3(1800), 4(1700/2100), 5(850), 7(2600), 8(900), 17(700), 20(800), 28(700).

Alte elemente de conectivitate din GALAXY S8: Wi-Fi ac, dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Wi-Fi direct, hotspot, bluetooth 5.0, pe partea de localizare: A-GPS, GLONASS, BDS și GALILEO, NFC, fără radio FM. În ce privește senzori de pe dispozitiv: cititor de amprentă, scaner de iris, accelerometru, senzor de proximitate, compas, barometru, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac și pentru analiza cantității de oxigen din sânge.

În partea superioară se află portul dedicat nanoSIM și microSD, în dreapta dați de power, la bază de USB Type-C 3.1, difuzor și jack-ul de 3.5 mm, în lateral stânga de reglarea volumului și tasta Bixby.

În apelurile de voce se aude clar și puternic, fără distorsiuni. Samsung are experiență de ani pe zile pe această temă și nu aveau cum să fie prinși pe picior greșit. În ce privește download-ul pe Wi-Fi sau 4G nu am avut nicio problemă.

Cititorul de amprentă are o poziționare ciudată, dar ajungi în timp să te împaci cu ideea că nu-l prinzi din prima pentru o recunoaștere corectă. Senzorul facial sau cel pentru iris nu sunt compatibile cu aplicațiile bancare, spre exemplu, dar sunt soluții pentru cei ce doresc o metodă auxiliară de securizare a datelor de pe terminal. Un port infraroșu ar fi ajutat în controlarea dispozitivelor mai vechi din locuință. Mă rog, nu este o problemă majoră. Dacă avea și acest infraroșu, GALAXY S8 livra pachetul complet 100%.

Camera foto și video

Ai fi tentat să spui că Samsung nu a adus nimic nou la camera foto și video, 12 Megapixeli cu f/1.7 precum la precedenta generație, dar avem un senzor nou și un nou ISP – Image Signal Processor. În comparativul în care l-am testat printre altele pe S8 Plus și GALAXY S7 remarcați diferențele dintre imagini.

Blur-ul este făcut corect, focus pe elementele ce le dorești a fi evidențiate, imagini cu sharpness plăcut, fără aberații cromatice, destul de bun și în low-light, clipurile video sunt de-a dreptul impecabile.

Interfața camerei de pe GALAXY S8;

Pot concluziona că Samsung a adus cea mai bună camera foto și video la momentul actual. Mi-aș fi dorit ca interfață să fie puțin mai user friendly, dar te obișnuiești în timp. Sunt destul de multe moduri, iar altele le poți adăuga în funcție de preferințe.

Modurile presetate: Automat, Pro, Panorama, Focalizare selectivă, Cu încetinitorul, Filmare accelerată, Mâncare, Fotografie virtuală. În Galaxy Apps sunt și alte moduri ce le poți instala: Animated GIF, Sports shot, Beauty face, Rear-cam Selfie, Dual Camera.

Bixby Vision detectează ceea ce priviți și vă oferă informații ( locațiile importante din apropiere, traduce textul, citește codurile QR etc.

Camera frontală este de 8 Megapixeli cu f/1.7 și filmează la 1440p, dispune de autofocus și se descurcă remarcabil în captura selfie-urilor.

Clip 4K făcut cu Samsung GALAXY S8;

Clip 1080p 60 fps făcut cu Samsung GALAXY S8;

Clip 4K pe timp de noapte făcut cu Samsung GALAXY S8;

Clip 1080p 60 fps făcut cu Samsung GALAXY S8.

Fotografii făcute cu Samsung GALAXY S8:

Autonomie

Avem o baterie de 3000 mAh, la un display de 5.8 inch. GALAXY S7 la 5.1 inch are un acumulator de aceeași capacitate, rezoluția lui S8 urcă la 2960×1440 pixeli vs 2560×1440 pixeli la predecesor. Rezoluție mai mare, display ce crește cu 0.7 inch și baterie de fix acceeași valoare. Samsung s-a bazat pe eficientizarea procesorului și pe display-ul cu consum redus.

În utilizare medie spre ridicată, trece de pragul unei zile. Cu luminozitatea la maxim se schimbă datele problemei, display-ul ajunge la 1000 nits și până și telefonul te avertizează că ținut la maxim este afectată autonomia. Una peste alta, este important că nu te lasă peste zi. Asta contează pentru majoritatea utilizatorilor.

În testul Gadget.ro ( luminozitate la maxim, redare a playlistului Unboxing de pe canalul de YouTube pe conexiune Wi-Fi în 5 GHz) a obținut 7 ore și 35 de minute , am reluat testul pe luminozitate setată la 50% și a scos 13 ore și 53 de minute, iar pe luminozitate la 25% a atins 18 ore și 25 de minute. 

GALAXY S8 dispune de încărcare rapidă cu încărcătorul din pachet, dar știe și încărcare wireless, fiind compatibil cu standul adus pentru S7 și S7 Edge. S-ar putea să vină cu un nou încărcător wireless ce oferă o viteză mai mare.

Pe încărcătorul cu fir din pachet se încarcă de la 0 – 100% în 91 de minute ( 1 oră și 31 de minute). 

Preț

Samsung GALAXY S8 – 3599 lei la eMAG în etapa de precomandă.

Concluzii

Samsung GALAXY S8 este cel mai performant smartphone Android la momentul actual. Îl consider a fi cel mai bun în ce privește display-ul, pachetul hardware, conectivitate și camera foto și video. Atrage prin designul ce-l consider a fi o mică revoluție față de generația anterioară.

Dacă nu ai limită la portofel și ești în căutarea celui mai bun smartphone Android, GALAXY S8 cred că devine alegerea cumva naturală. Nu există dispozitiv perfect, iar S8 atrage amprentele în ritm alert, ușor alunecos și aici prin dimensiunile compacte stă ceva mai bine ca S8 Plus, difuzoarele stereo ar fi completat peisajul.

Am structurat punctele PRO și CONTRA.

PRO

 • atrage prin designul său, raportul display / corp îl ajută în a impresiona din primul moment în care-l zărești;
 • cel mai bun display din piață;
 • cea mai bună configurație hardware;
 • conectivitate completă;
 • software gândit să acopere și mediul business, fără a fi supraglomerat ca aplicații, interfață ce amintește de 7.0 Nougat în stadiu nativ;
 • cea mai bună cameră foto și video;
 • rezistența la contactul cu apa și praful, o sumedenie de senzori integrați ( cititor de amprentă, scaner de iris, senzor pentru monitorizarea ritmului cardiac etc).

CONTRA

 • ușor alunecos, sticla adună amprentele în ritm alert. Se rezolvă cu o husă dedicată;
 • Bixby și promovarea agresivă pe care o primește din partea Samsung, tasta hardware dedicată nu poate fi customizată de către utilizator spre a lansa alte aplicații;
 • cititor de amprentă poziționat în mod deficitar, te obișnuiești în timp că nu-ți iese mereu din prima;
 • al doilea difuzor ar fi completat experiența de utilizare, mai ales că în modul landscape ajungi în unele situații a obtura difuzorul principal.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Allview X4 Soul, Samsung GALAXY Tab S2 8.0, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Nastase Gheorghita

  e bun… il asteptam la oferta de black friday peste 2 ani 😉

  • Cine stie, mai repede, la pret gresit in oferta eMAG. :)

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 – review - Stiri ultima ora, stiri online()

 • NBA

  Frumos spus Emil. Corect și consecvent. Dar o întrebare: Dacă atingi marginile accidental, preia comanda care vrei/urmează s-o dai? Mai există problema de la S7?

  • Nu, display-ul are 3D Touch si nu mai sunt problemele de atingere accidentala de la GALAXY S7 Edge.

  • cutienoua

   Corect! Pt mine era tocmai invers ca o reclama avea X taman pe marginea aparatului si nu puteam sa o inchid pt ca softul ignora marginea
   In final am reusit sa deplasez stanga cativa mm sa o pot inchide.
   Asa ca nimic nu e perfect!🤤

  • ghebaur emil

   Eu zic ca te hazardezi cand afirmi ca nimic nu e perfect…eu stiu un brand care face telefoane perfecte si ma refer la Xiaomi nu te speria,nu aveam de gand sa spun Apple :))

  • Xiaomi face telefoane de tip best-buy, dar nu sunt perfecte. Sunt relativ slabute la camera foto si video, iar la software trebuie sa te pricepi ca sa-i dai de cap, cu garantia in Europa mai greut. Ii apreciez pentru ceea ce fac, dar nu exista perfectiune. :)

  • ghebaur emil

   Glumeam Emil,sunt perfect conștient ca nici un telefon nu este perfect in momentul de fata si nici nu va fii in viitorul apropiat,dar eu apreciez telefoanele xiaomi mai ales pentru,look,construcție si hardware…cat despre camerele lor sa stii ca nu am comparat pozele si nici nu am facut teste in medii diferite dar pot sa zic ca cea de pe mi5s mi-a lăsat o impresie foarte buna,face poze mult peste medie zic eu si la banii ăia sa fim seriosi nu prea gasesti camere bune.In fine,nu exista telefon perfect dar xiaomi este unul din brandurile care poate sa ajunga sa faca un telefon perfect ;)

 • Timofti Flaviu

  Asta da telefon! Frumos Review, punctat totul ca la carte! Dap, camera ma surpinde, e peste multe alte flagship uri! Daca va mai scadea la pret va fi poate cea mai buna manevra Samsung, si va avea parte de multi cumparatori.

 • Rebelulll

  Deja am auzit ca sunt probleme la ele cu o nuanta rosie la ecran…

  • Nu am probleme la ce am testat eu. Am citit informația respectiva.

   Din păcate, mai toate primele loturi sunt însoțite de probleme mai mari sau mai mici.

   Sa speram ca nu este o chestie generalizată.

  • cutienoua

   Nu cred!👺

  • Rebelulll

   Oricum in locul unui iphone 7 tot prefer un s8 stricat :)))))))))))))))

 • Harap Alb

  Rămân la aceeași părere (exprimată și la review-ul de la S8+): camera foto/video mi se pare destul de slăbuță comparativ cu ce am văzut la Sony și Huawei.
  Se observă că există lag, focalizarea se face cu întârziere. La începutul celui de-al doilea clip (1080p 60 fps) imaginea se vede în ceață secunde bune.
  La filmarea pe timp pe noapte se observă foarte multe pete albe, ce par a fi niște reflexii de la o sursă de lumină.

  • Alte telefoane pe timp de noapte aduc mult zgomot de imagine, mai ales în materialele video. O sa vedeti un comparativ cu Mate 9 PRO, in cursul zilei de astăzi.

 • Greuceanu

  De data asta am citit un review mult mai echilibrat decât cel al lui S8 Plus și asta pentru ca nu mai sunt scoase în evidență niște așa zise defecte care acum sunt convins ca au aparținut doar unității testate în cazul S8 Plus.
  Îmi pare rău pentru limbajul mai acid de la recenzia lui P10 Plus,am exagerat ,dar am exprimat o idee în care cred în continuare.
  Revenind la S8,singurul aspect la care am încă o mica obiecție,este cea a gripului lui S8.
  Dacă la S8 Plus am mai înțeles fiind vorba de un terminal puțin mai lat și mai lung,aici nu prea pricep cum un telefon ca S8 care este si mai strâmt și mai puțin lung decât S7 Edge,are gripul mai slabca acesta.
  Pur si simplu mie mi s-a părut mult mai comod de utilizat decât Note 5-ul meu,vorbim totuși de un telefon mai strâmt si mai scurt ,strâmtimea contribuind decisiv la un grip mai bun.Ori Note 5 este comparabil cu S7 Edge ca mărime,chiar puțin mai mare decât acesta.Mie mi s-a părut joacă de copil sa țin telefonul în mână si să îl utilizez în ciuda ramei lucioase.
  S8 are fără cea mai mică urmă de îndoială cea mai buna camera foto de pe piață și spun asta după ce am urmărit recenziile de pe cele mai bune site-uri românești,Gadget.ro și Mobilissimo,dar și vreo 2 recenzii de pe site-uri externe.
  Sistemul camerei de a combina 3 cadre cu expuneri diferite face pur si simplu din fotografiile rezultate atât în lumina naturală,dar mai ales în low-light cele mai echilibrate fotografii pe care le-am văzut făcute cu un telefon inteligent.Și nu e o laudă la adresa Samsung ci o realitate de care oricine se poate convinge urmărind review-urile de care aminteam.
  În ce privește autonomia constat că S8 Plus stă mai bine decât S8,conform măsurătorilor Gadget.ro,ceea ce e cel puțin interesant.
  Sunt de acord și cu concluziile finale(cu obiecția privind gripul) ,nu vorbim de un telefon perfect,dar,așa cum a subliniat Emil,avem de a face cu cel mai bun și echilibrat Android în acest moment,iar la display și camera foto este clar campion,cel puțin până la recenzia lui G6,pe care o aștept de asemenea.

  • Ionut

   Sunt destul de multe review-uri pentru G6 pe net, inclusiv comparatii cu S7, S8, Pixel, etc. Se pare ca -virgula- camera de pe G6 nu este wow, raportat la pretul telefonului cel putin. Cam la egalitate sau sub S7 (depinde de situatie), dar sub S8.

  • S8 are grip mai slab fata de S7:

   – metal lucios vs metal mat si ceva mai rugos;
   – curbura pronunțata din marginea spate, banda mai îngustă metalica.

   Nici S7 nu avea ci stie ce grip, de aceea am si ales sa cumpăr o husa din piele Samsung.

   Si aici cu o husa dedicată se rezolva acest neajuns. Oricum este recomandat sa l protejezi, sticla in ambele părți ale device-ului = șanse mari si la un impact mai mic sa lase urme serioase.

  • Greuceanu

   După 1 an și vreo 3 luni timp în care am folosit Note 5 fără nicio protecție și nu am avut probleme cu gripul decât în primele 2 săptămâni până m-am obișnuit,am decis să pun un skin pe sticla din spate.
   Dar asta pentru că mă disperaseră amprentele care rămâneau instant pe sticlă și mă săturasem să șterg continuu spatele. :D
   E adevărat că am scăpat telefonul pe ciment de 3 ori ,dar am avut noroc și am urme ale căzăturilor doar pe rama metalică.
   Pentru mine un telefon cu un design așa frumos nu merită băgat în husă,aceasta strica farmecul telefonului. :D
   Am și o husă drăguță de la Spigen,dar nu prea o folosesc.
   Dar S8 mi s-a părut chiar lejer de utilizat chiar și cu o mână,după Note 5,dar eu am mâna mai mare să spunem peste medie,sunt mai vlăjgan așa. :))

  • xploratorul

   Mda, ai dreptate cu stricat aspectul telului tinut in husa.
   Sa scapi de 3 ori pe ciment un tel de 800 de euro si sa mai traiesti sa povestesti e ceva in sine, parerea mea.

  • Greuceanu

   Recunosc că da.
   Și ca amuzament ultima dată când l-am scăpat a fost în concediul din vara trecută când eram în centrul orașului Munchen unde am zărit un mim sau cum s-o numi,din cei care stau complet nemișcați,statui vii, în poziții ciudate.
   L-am văzut de la oarece distanță mișcându-se puțin și când m-am apropiat am scos telefonul cu o mișcare foarte rapidă ca să surprind mișcarea acestuia.
   Prea târziu însă,actorul a înghețat când m-a zărit,n-am surprins nimic,iar telefonul la ieșirea din buzunar a aterizat direct pe dalele de ciment.
   Noroc că nu are nevoie decât de o șlefuire a ramei metalice. :))

  • happyday

   Aham…deci un telefon scapat pe ciment de 3 ori arata mai bine decat unul in husa… in fine, gusturile nu se discuta. :)

  • Harap Alb

   Oare cum ar arăta dacă ar fi scăpat de 4 ori ? Ca din țiplă, cred ?! Polish auto !

  • Gabriel

   Si eu astept cu nerabdare recenzia lui G6 ! :)

  • Adi Tucaliuc

   Este un telefon bun spre foarte bun dar la pretul pe care il platesti te-ai astepta sa fie mai bun de atat. Ca si constructie, pe langa faptul ca este foarte alunecos, nu se simte foarte solid in mana iar sticla de pe panoul spate are textura de plastic(daca bati in el se simte). Camera spate este foarte buna in schimb cea frontala nu m-a impresionat, tot parca are un filtru, desi nu e asa evident ca la s7 edge. Butonul Bixby este foarte enervant, n are nicio functie si il apasam mereu cand cautam tastele de volum.Senzorul de amprenta este pozitionat aiurea iar iris scanner ul nu functioneaza de exemplu cand esti in bataia directa a soarelui.Dar cel mai enervant lucru de care Samsung nu s-a ocupat este lag ul care se simte chiar si acum, chiar la operatii simple, cum are fi schimbarea temei sau wallpaper ului si nu mai vorbesc de operatii mai complexe iar asta este jenant cand te gandesti cat ai platit pentru device. Ceea ce am afirmat mai sus e in calitate de detinator de s8 plus si este strict parerea mea. Consider de asemenea ca in aceasta categorie de pret ai variante mult mai bun, cum e htc u11 pe care il am acum si care e superior s8 ului la mai toate capitolele (camera, sunet stereo incomparabil, sistem de operare foarte bine optimizat si lag free, etc).Poate htc ul nu are display ” bezel less” ca si Samsung ul dar per total este un device mult mai bun ca si acesta din urma.

 • Liviu

  Uau .. ce review :)) Cred ca este cel mai lung :)) Am citit cu placere . S8 este cel mai frumos telefonul al momentului cu toate ca are 2 minusuri importante – aspectul ala ultrawide este exagerat (momentan asa pare), si pretul . In rest, totul arata premium , se simte la fel . Am butonat 10 minute (deci nu se poate spune ca mi-am facut vreo parere obiectiva) dar cu siguranta este fantastic. Se poate tine si utiliza cu o mana, lucru fantastic adus in scena anul acesta de LG si Samsung prin noile paneluri.

 • xploratorul

  Ati luat-o inaintea gsmarena…

 • Tudor P.

  In curand o sa intre MirceaS sa te injure ca ti-ai permis sa gasesti puncte contra brandului suprem, iar pe mine sa ma injure ca nu am scris cu diacritice. :))

  • Greuceanu

   Hai măi nu fii rău!
   Dacă vrei te învăț eu o metodă ușoară să folosești diacritice pe tastatură cu layout internațional,nu de alta dar ca să nu te deranjeze colegul MirceaS! :)

  • xploratorul

   Bine ca nu mai intra MarianS :)

  • Greuceanu

   Sper că glumești!
   Acum își spune HarapAlb și e destul de activ,ceea ce nu e un lucru neapărat rău. :D

  • xploratorul

   Feroce oricum Marian ala…

  • Harap Alb

   Ce chestie, am ajuns sa fiu mai popular decat S8 ! :))

 • dragos

  am citit ca sunt ceva probleme , la cateva exemplare, cu o tenta rosiatica a ecranului…
  cei de la samsung au replicat ca se rezolva din setarile ecranului , dar problema nu a disparut…

  • Harap Alb

   Se aude că acea tentă roșiatică a ecranului ar proveni de la mâinile celor care au vopsit ouăle de Paște. Cică nu s-ar fi spălat pe mâini. :))

  • dragos

   😂
   Nu cred ca au astfel de obicei în Korea…

  • Harap Alb

   Nici eu. Totuși, cred că se ia cu Nucet: lapte, iaurt, smântână etc !
   Oricum, se aștepta cineva ca S8 să aibă tentă roșiatică ?

  • dragos

   Dacă tocmai ei o dau în bara cu display-ul, atunci au MARI probleme… poate ca e ceva din soft și se poate remedia problema, dacă nu… vai mama lor…

 • cutienoua
  • cutienoua

   Am schimbat de la demo cu luminozitatea la max pe auto, dar tot aiurea se vede.

  • Marian Parvu

   Cum adica se vede aiurea ?

  • cutienoua

   reflecta lumina ca o oglinda.

  • Master_B

   În realitate, iPhone-ul a sesizat subiectul fotografiei și de ciudă a dat o nuanță roșiatică display-ului lui S8 ;D

  • cutienoua

   Crezi prea mult in Siri!🦄

  • Master_B

   Cu Siri a fost dragoste la prima vedere (cea care nu se uită), am făcut outing și am cunoscut asistentul G pe care l-am trădat pentru o scurtă perioadă cu Cortana dar era cam neîngrijită așa că m-am întors la G. Aștept toamna să văd noua garderobă aniversară a lui Siri și probabil mă întorc la ea ^_~
   PS Cică ar fi apărut pe piață unul Bixbi dar am înțeles că își dă aere și vrea să facă pe omul, cred că trebuie evitat cu orice preț :O)

  • Greuceanu

   Eu cred că ai tu ochi tip oglindă,care atrag lumina ambientală și o reflectă direct în displayul telefonului. :D

  • cutienoua

   Laseri nu altceva!🤤

  • Greuceanu

   Așa aiurea cum zici tu,se vede mult mai bine decât pe displayul oricărui iPhone.
   Max auto funcționează prin boost de luminozitate doar sub o sursă de lumină foarte puternică,în soare direct se vede,la interior efectul nu e așa vizibil decât dacă pui o lanternă de mare putere spre senzorii de lumină.

  • cutienoua

   Eram in showroom la best buy probabil au lumini f puternice, spotlight

  • Harap Alb

   Chiar foarte naspha !

 • Pingback: Fabricarea unui Samsung Galaxy S8 de 64 GB costă puţin peste 300 dolari : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 / S8 Plus primește update firmware de 664.31 MB : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Cele mai bune telefoane mobile testate pe Gadget.ro în prima parte a lui 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: ZTE Nubia Z17 – primele detalii pentru un viitor flagship : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: OnePlus 5 ajunge în AnTuTu şi obţine cel mai bun punctaj din lumea Android : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung a livrat deja peste 5 milioane de unităţi Samsung Galaxy S8 şi S8 Plus : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Telefoane mobile pe care merită să le aștepți în vara lui 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: HTC U11 la precomandă în oferta Orange și Vodafone : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung Galaxy S8 acum în ediţie limitată Piraţii din Caraibe : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Bursa zvonurilor: Google Pixel XL 2 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Bluboo S1 vs Samsung GALAXY S8 - telefone mobile cu raport display / corp de invidiat : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce nu voi face trecerea la OnePlus 5 ? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Bursa zvonurilor: Samsung GALAXY S8 Mini : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung S8 sau Samsung S7 | Cel mai mic pret()

 • Pingback: Samsung Galaxy S8 sau Iphone 7 | Cel mai mic pret()

 • Pingback: Bursa zvonurilor: Vânzările de Samsung GALAXY S8 și S8 Plus sub GALAXY S7 și S7 Edge : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce nu este cel mai bun moment să cumperi Samsung GALAXY S8 și GALAXY S8 Plus? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung SM-G9600 – posibilă variantă Lite pentru Samsung Galaxy S8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY Note8 și cum ar arăta din partea frontală : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Mai multe imagini cu clona de Samsung GALAXY S8 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung Galaxy Note8 va fi lansat pe 23 august : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Producătorul chinez Vivo se pregăteşte să lanseze primul smartphone cu 3 camere foto : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: EISA: Samsung Galaxy S8 / S8 Plus a fost ales cel mai bun smartphone al anului în Europa : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Telefoane mobile ce ies în evidență prin design în a 2-a parte a lui 2017 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: iPhone 7 a rămas şi în al doilea trimestru din 2017 cel mai bine vândut smartphone la nivel mondial : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Android 8.0 Oreo pentru Samsung GALAXY S8, S8 Plus și GALAXY Note8 - primele detalii : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()