Software

Au și început să apară primele informații legate de portare Android 8.0 Oreo pe vârfurile de gamă ale companiei sud-coreene: GALAXY S8, GALAXY S8 Plus și GALAXY Note8

Android 8.0 Oreo pentru GALAXY S8 ar purta indicativul firmware G955FXXU1BQI1, iar pentru GALAXY S8 Plus ar fi în formatul G950FXXU1BQI1. Nu se știe sigur când Samsung îl va aduce oficial sub formă de update OTA, dar cel mai probabil se va întâmpla asta până la sfârșitul lui 2017.

Este așteptat un program beta de testare, așa cum Samsung a procedat pentru GALAXY S7 și S7 Edge. Este o etapă intermediară în care încearcă să găsească bug-urile și alte scăpări în software, spre a preîntâmpina situații din trecut când un update OTA scris prost aducea probleme serioase (funcționare defectuoasă, blocare etc).

Programul beta ar trebui să fie anunțat în viitorul apropiat. Alte telefoane mobile Samsung ce ar trebui să primească update la Android 8.0 Oreo sunt GALAXY S8 Active, GALAXY S7, GALAXY S7 Edge, GALAXY S7 Active și GALAXY Note FE 2017.

Una peste alta, conform surselor din piață, Samsung se pregătește să facă un anunț în această privință, cât de curând. Cred că Android 8.0 Oreo este mai ușor de portat față de alte iterații software ale Google, asta pentru că nu sunt diferențe cu adevărat majore față de 7.0 Nougat. Și cine știe, poate că Google a lucrat mai îndeaproape cu companiile mari din industrie spre a facilita update-ul software.

Sursa: Sammobile.com
Categorii: android

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Android 8.0 Oreo pentru Samsung GALAXY S8, S8 Plus și GALAXY Note8 – primele detalii - Stiri ultima ora, stiri online()

 • cutienoua

  mi se pare amuzant cum trebuie sa astepti dupa update la android.
  intre timp eu am rulat deja ios11 beta pe 2 aparate ,iar in mai putin de o saptamana rulez oficial pe toate aparatele din casa!

  • Efeded Efeded

   Daca nu incetezi cu lauda de iphone si cu rasul fata de android, iti da Emil cu iteratia in cap :) Una peste alta, as manca un Oreo, parca vad cate bug uri are cel cibernetic si smiorcaieli

  • alina zangur

   Eu, ipad folosesc de la apple si vin updaturi. Update pentru android, folosit de un ultra numar de telefoane…unde trebuie optimizat de marcile de telefoane…dureaza. ios e simplu, baga pe tot de la 2015 in sus, o marca ce foloseste acelas os pe orice inseamna mobil,mega simplu. Ce ma intriga la ios, dezvolti un sg program, poi fa.i criptologia bec, mars mai spre swordfish. A sucit formatul la telefon, a inceput sa cumpere de la samsung, google, lg si poc 1200€ pt ‘ala bunu’. Eu procedez cam asa, astept o fosta firma mare, ce doreste sa reintre pe piata si obligat trebuie sa rupa tot, si iei un telefon chiar top.